Avontuur van Zuid naar Noord

Dit is een goede reis voor allen die de Faeröer-eilanden op eigen gelegenheid met de auto willen verkennen, omdat het u de vrijheid geeft om in uw eigen tempo rond te reizen naar kleine dorpen, prachtige uitkijkpunten, lokale evenementen, enz. In dit programma worden een aantal items vooraf gereserveerd, zoals de huurauto en de accommodaties, echter er zijn ook suggesties voor stops en activiteiten – echter u heeft de tijd en vrijheid om zelf te kiezen.
De rondreis “Avontuur van Zuid naar Noord” is elke dag van de week beschikbaar
REISDUUR: 6 dagen | 5 nachten
REISPERIODE: Juni, juli en augustus 2024
REISTYPE:
Fly & drive
REISROUTE:

ONTDEK AVONTUUR VAN ZUID NAAR NOORD
DAG 1:

Aankomst op de Faeröer eilanden. Bij aankomst kunt u de huurwagen ophalen op de luchthaven en het eiland Vágar ontdekken.

Geniet de rest van de dag op het eiland Vágar en maak een uitstapje naar het dorp Gásadalur, het laatste van de Faeröerse dorpen dat over de weg met de andere gemeenschappen verbonden werd. Hier kunt u wandelen langs het bewegwijzerde natuurpad en genieten van het indrukwekkende uitzicht op Tindhólm.

Overnachting in Vágar.

DAG 2:

Het eiland Mykines – een juweeltje in de Noord-Atlantische Oceaan.

We raden een dagtocht* naar het legendarische vogeleiland Mykines aan. De trip begint vanuit de haven in het dorp Sørvágur waar je de auto achterlaat. Een prachtige boottocht langs majestueuze bergwanden en vogelkliffen volgt. Op het eiland zie je onder andere de papegaaiduiker en de indrukwekkende Jan Van Gent, die alleen op het eilandje broedt. In het dorp kun je stoppen bij één van de lokale cafés.

* Dagtocht naar het eiland Mykines is erg populair. Als u zich wilt verzekeren van deze uitstap, dient u deze trip samen met uw reis te boeken.

Terug in Sørvágur haalt u, uw de auto op en rijdt u naar de hoofdstad Tórshavn.

Overnachting in Tórshavn.

DAG 3:

Het eiland Suðuroy met zijn uitgesproken geologie en uitgestrekte natuurlijke vergezichten.

Vanuit Tórshavn neemt u de veerboot naar het eiland Suðuroy. De boot passeert de eilanden Sandoy, Stóra Dínum en Lítla Dímum. De natuur op Suðuroy is anders dan in het noorden en is uiterst geschikt om te wandelen. We raden aan om de vuurtoren op Akraberg (het meest zuidelijke punt van de Faeröer eilanden) te bezoeken, evenals Beinisvørð, waar u van een schitterend panorama kunt genieten, wanneer u zich op de top bevindt. Het dorp Fámjin, dat in een prachtige omgeving ligt, is ook een bezoek waard. In de kerk hangt de originele Faeröerse vlag. In de stad Tvøroyri kunt u de historische gebouwen zien die vroeger door de Deense koninklijke monopolie handel werden gebruikt. Indien u tijdens uw bezoek aan Suðuroy een gids wenst, dan kunnen we u deze, mits meerpijs reserveren.

Overnachting in Suðuroy.

DAG 4:

Ervaar Tórshavn en het culturele centrum Kirkjubøur.

Vandaag keert u terug naar Tórshavn met de veerboot. Maak een wandeling door het oude centrum van Tórshavn om de kleine huizen met witte ramen en gras op het dak te aanschouwen. Deze oude stad is uniek, niet alleen op de Faeröer, maar over de hele wereld – de oude huizen zijn bewoond, dus vergeet niet om de privacy van de bewoners te respecteren. We raden ook een bezoek aan het dorp Kirkjubøur aan, het historische en culturele centrum van de Faeröer eilanden. Hier bevindt zich het pittoreske Kongsgård, waar de huidige koninklijke boer de 17e generatie in de rij is. Bekijk de onvoltooide St. Magnus-kathedraal en de witte kerk van Olav uit de middeleeuwen. In Tórshavn vindt u verschillende restaurants en cafés waar u uitstekend kunt eten en vooral kunt genieten van lokale vis- en vleesgerechten.

Overnachting in Tórshavn.

DAG 5:

Prachtige uitkijkpunten, rotsformaties en kleine kleurrijke nederzettingen.

Rijd over het eiland Streymoy, langs het oude walvisstation Við Áir en verder over de brug naar het eiland Eysturoy. Ga verder richting het dorp Eiði, om langs de panoramische route naar het dorp Gjógv te rijden. Bekijk de indrukwekkende rotsformaties Risin and Kellingin (De reus en de heks) en de hoogste berg van de Faeröer eilanden, genaamd slættaratindur (882 m). We raden ook een wandeling aan in het dorp Gjógv, dat bekend staat om zijn natuurlijke haven.

Vanuit het dorp Leirvík rijdt u door de onderwatertunnel naar het stadje Klaksvík. De tunnel is versierd met lichtkunst van de bekende Faeröerse kunstenaar Tróndur Patursson. Vanuit Klaksvík zijn er goede mogelijkheden om de andere noordelijke eilanden te verkennen, die elk dramatische landschappen bieden. Op het eiland Viðoy ligt bijvoorbeeld het noordelijkste dorp van de Faeröer, Viðareiði, en op het eiland Kalsoy staat het prachtige beeldhouwwerk uit de legende van de Zeehondenvrouw.

U overnacht op de noordelijke eilanden.

DAG 6:

Boottocht naar de kliffen van Vestmanna.

We raden u aan om op weg naar de luchthaven, en voor u deze prachtige eilanden verlaat, de fascinerende 2 uur durende boottocht naar de Vestmanna kliffen te maken, waar u tussen de rotsen en in de grotten vaart, evenals het unieke Saga Museum, dat de Faeröerse geschiedenis uit de vikingtijd beschrijft. Nadien reist u verder naar de luchthaven en levert u de huurauto in. Vertrek met de door u gekozen vlucht.

De prijs is inclusief:

 • Huurauto, economy auto met ophalen en bezorgen op de luchthaven, CDW en onbeperkte aantal km.
 • Verblijf van 5 nachten met ontbijt. 1 nacht in Vágar, 2 nachten in Tórshavn, 1 nacht in Suðuroy en 1 nacht in de noordelijke eilanden.

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vervoer tussen de eilanden (veerboten en onderwatertunnels)
 • Annulering en reisbijstandsverzekering.
 • Vluchten met SAS of Atlantic Airways. Rechtstreekse vluchten zijn er niet vanuit België, u reist via Kopenhagen of Parijs. Als alternatief zijn er soms vluchten via Amsterdam met KLM of Air France via Parijs. Naargelang uw reisdag dient u 1 of tweemaal over te stappen en/of een overnachting onderweg in te plannen.
 • Alle items die niet specifiek vermeld staan als inbegrepen

Enkele van de eventuele opties die u bij uw boeking (mits toeslag) kunt bijvoegen:

 • Dag 2: Dagtocht naar Mykines. Prijs per volwassene : 438 euro (bus, gids, lunchpakket met drankje inbegrepen)
 • Dag 4: Stadswandeling met gids in Tórshavn : 92 euro per volwassene, geen kinderkorting – minimaal 2 deelnemers.
 • Dag 6: Boottocht naar de Vestmanna kliffen : 120 euro per volwassene, prijs per kind (6 tem 12 jaar) : 72 euro.
 • Upgrade naar een grotere huurauto.
 • In geval van schade heeft de huurauto een eigen risico van DKK 7.000 per schade. Om dit terug te brengen tot DKK 1.000,- is het mogelijk om een aanvullende verzekering, SCDW te onderschrijven.

Belangrijke informatie:

 • Accommodaties en volgorde kunnen afwijken van het genoemde programma.
 • Driepersoonskamer is niet mogelijk bij B&B.
 • B&B accommodatie is met gedeelde faciliteiten.
 • Het wordt aanbevolen om een lunchpakket mee te nemen naar Mykines en goede outdoorkleding te dragen, het weer kan immers heel wispelturig zijn.
 • Op de landkaart bovenaan vindt u aangeduid met een rode ring, de eilanden die u tijdens deze reis bezoekt. De witte ring betekent dat u excursies naar die eilanden kunt reserveren.

Vanaf prijs bij een rondreis in hotels :

–          Op basis van een gedeelde tweepersoonskamer : 1.090 euro per persoon

–          Op basis van een éénpersoonskamer :  1.930 euro per persoon

Vanaf prijs bij een rondreis in combi B&B en hotels :

–          Op basis van een gedeelde tweepersoonskamer :  925 euro per persoon

–          Op basis van een éénpersoonskamer :  1.580 euro per persoon

Maak van uw droom een realiteit

Contacteer ons voor het reserveren van uw rondreis of a la carte reisvoorstel