De klassieke rondreis

De Faeröer eilanden bieden een unieke natuur, een boeiende geschiedenis en een rijke cultuur. Er zijn vogels, schapen en vriendelijke mensen. De fascinerende stilte wordt alleen verbroken door klaterende watervallen en een oorverdovende branding.
Tijdens deze self drive vakantie ervaart u een beetje van alles.
De klassieke rondreis is elke dag van de week beschikbaar
REISDUUR: 8 dagen | 7 nachten
REISTYPE: Fly & drive
REISROUTE:

ONTDEK DE KLASSIEKE RONDREIS
DAG 1:

Aankomst op de Faeröer. Het dorp Gásadalur en indrukwekkende uitkijkpunten.
Aankomst met uw vlucht.
Ophalen van uw huurauto op de luchthaven.

Ervaar het eiland Vágar op eigen gelegenheid.
Wij raden een bezoek aan het kleine dorpje Gásadalur aan met zijn indrukwekkende uitkijkpunten.
Vanaf hier kunt u wandelen over gemarkeerde natuurpaden en genieten van het indrukwekkende uitzicht over Tindhólmur.
Mis de prachtige waterval niet die in de oceaan loopt.
Breng de nacht door op Vágar.

DAG 2:

Vestmanna kliffen en de rotsformaties, de reus en de heks.

Wij raden u aan om op weg naar het noorden de twee uur durende boottocht (niet inbegrepen) naar de Vestmanna kliffen* te maken.
*Vestmanna Kliffen, Lunch, Sagamuseum. De tocht begint met een boottocht naar de Vestmanna kliffen. U vaart in grotten, door smalle doorgangen en dicht bij de hoge verticale kliffen. Na de boottocht heeft u een lunch en daarna bezoekt u het enige wassenbeeldenmuseum op de Faeröer eilanden, het Sagamuseum. Via 17 zeer levensechte figuren, geplaatst in een zeer realistische omgeving kunt u de dramatische geschiedenis van de Faeröer volgen. (beschikbaar in juni, juli en augustus – mei en september op aanvraag).

Ga verder naar het dorp Tjørnuvík, dat wordt omgeven door steile bergen. Hier ziet u de indrukwekkende rotsformaties de reus en de heks.

Steek de brug over die de eilanden Eysturoy en Streymoy met elkaar verbindt en ga verder naar het dorp Eiði. Hier wacht u een prachtige omgeving door de natuur geschapen en uitzicht op de hoogste berg van de Faeröer, Slættaratindur, 882 meter. Breng de nacht door in Eysturoy.

DAG 3:

Bezoek het dorp Gjógv en geniet van het uitzicht vanaf de zitbank van kroonprinses Mary.

Geniet van de dag in het schilderachtige dorp Gjógv, dat bekend staat om zijn unieke natuurlijke haven en een prachtig uitzicht op het eiland Kalsoy. De natuurlijke haven is een attractie waar iedereen de tijd voor zou dienen te nemen.

Als u langs de rand van de kloof loopt, ziet u misschien papegaaiduikers uit hun nesten komen, op weg naar de oceaan om voedsel voor hun jongen te halen. Aan het einde van de kloof, tegenover de open oceaan, kunt u genieten van het uitzicht vanaf de zitbank van kroonprinses Mary.

Als u de heuvel oploopt, wordt u beloond met een prachtig uitzicht op de vogelkliffen en het dorp. Breng de nacht door in Eysturoy.

DAG 4:

Ontdek de noordelijke eilanden en het noordelijkste dorp Viðareiði.

Vanuit Leirvík rijdt u door de onderzeese tunnel naar de stad Klaksvík. De tunnel is versierd met lichtjes van de beroemde Faeröerse kunstenaar Tróndur Patursson.

Vanuit Klaksvík kunt u de andere noordelijke eilanden verkennen, die elk imposante landschappen bieden. Op het eiland Viðoy ligt het meest noordelijke dorp van de Faeröer, Viðareiði, dat zeker een bezoek waard is. Breng de nacht door op de Noordelijke eilanden.

DAG 5:

Het eiland Kunoy en de stad Klaksvík.

Wij raden u aan het eiland Kunoy te bezoeken. Vanuit het piepkleine dorpje Kunoy is een prachtig uitzicht op het eiland Kalsoy. Boven het dorp is een klein gezellig park. Een plaatselijke legende vertelt dat op een hoge berg in Kunoy een plank van de ark van Noah ligt. Er groeien mosselen en zeeschelpen op. Mensen die in de mist zijn verdwaald hebben de plank gezien, maar niemand die ernaar op zoek is gegaan heeft hem ooit gevonden.

Terug op Eysturoy raden wij u aan in de richting van het dorp Toftir te rijden om via de nieuwe onderzeese tunnel naar Tórshavn te rijden. Breng de nacht door in Tórshavn.

DAG 6:

Saga eiland Sandoy en traditionele levensstijl.

We stellen voor om het mooie en groene eiland Sandoy te bezoeken, ook wel het Saga-eiland genoemd. Het eiland wordt, in vergelijking met de andere eilanden, gekenmerkt door grotendeels vlak terrein. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en een prachtige natuur. Neem de veerboot vanuit de haven Gamlarætt naar het dorp Skopun.

Opmerking: In 2023 wordt een nieuwe onderzeese tunnel van 10,8 km geopend tussen de veerhaven Gamlarætt en het eiland Sandoy.

Mis de dorpen Dalur en Húsavík niet, die in een prachtige omgeving liggen. Breng de nacht door in Tórshavn.

DAG 7:

Tórshavn en cultureel centrum Kirkjubøur.

Geniet op eigen gelegenheid van de dag in Tórshavn, maar vergeet niet het dorp Kirkjubøur te bezoeken, dat het historische en culturele centrum van de Faeröer eilanden is. De schilderachtige oude boerderij is de thuisbasis van een familie die al 17 generaties lang de boerderij en de kerkelijke site runt. Bekijk de onvoltooide Magnuskathedraal en de kleine middeleeuwse kerk van St.Olav. Breng de nacht door in Tórshavn.

DAG 8:

Vertrek uit de Faeröer eilanden.

U levert uw huurwagen in op de luchthaven en verlaat per vlucht de eilanden.

De prijs is inclusief:

 • Autoverhuur: economy car met luchthaven pick up / drop off, onbeperkt aantal kilometers en CDW.
 • 7 nachten met ontbijt: 1 nacht in Vágoy, 2 nachten in Eysturoy, 1 nacht op de Noordelijke Eilanden en 3 nachten in Tórshavn.

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vervoer tussen de eilanden (veerboten en onderzeese tunnels)
 • Annulering en reisbijstandsverzekering
 • Vluchten met SAS of Atlantic Airways. Rechtstreekse vluchten zijn er niet vanuit België, u reist via Kopenhagen of Parijs. Als alternatief zijn er soms vluchten via Amsterdam met KLM of Air France via Parijs. Naargelang uw reisdag dient u 1 of tweemaal over te stappen en/of een overnachting onderweg in te plannen.
 • Alle items die niet specifiek vermeld staan als inbegrepen

Enkele van de eventuele opties die u bij uw boeking (mits toeslag) kunt bijvoegen:

 • Dag 2: Boottocht naar Vestmanna kliffen, lunch, Sagamuseum (beschikbaar in juni, juli en augustus – mei en september op aanvraag). Sterk aanbevolen : 120 euro per volwassene en 72 euro per kind (6 tem 12 jaar)
 • Dag 7: Begeleide fietstocht in Tórshavn (hele jaar) : 104 euro per volwassene en 47 euro per kind (7 tem 13 jaar)
 • Dag 7: Stadswandeling in Tórshavn (hele jaar) : 92 euro per volwassene, geen kinderkorting – minimaal 2 deelnemers
 • Upgrade naar een grotere huurwagen
 • SCDW: Huurdersaansprakelijkheid minimaal DKK 7.000,- per schade – dit kan worden verminderd tot DKK 1.000,- bij het afsluiten van een aanvullende verzekering (SCDW).

Belangrijke informatie:

 • Toeristisch informatiekantoor op het eiland Sandoy is geopend van juni tot september.
 • B&B accommodatie is met gedeelde faciliteiten.
 • Overnachtingen kunnen afwijken van de in het programma vermelde accommodaties.

Vanaf prijs bij een rondreis in hotels :

–          Op basis van een gedeelde tweepersoonskamer : 1.485 euro per persoon

–          Op basis van een éénpersoonskamer : 2.665 euro per persoon

Vanaf prijs bij een rondreis in B&B :

–          Op basis van een gedeelde tweepersoonskamer : 1.190 euro per persoon

–          Op basis van een éénpersoonskamer : 2.050 euro per persoon

Maak van uw droom een realiteit

Contacteer ons voor het reserveren van uw rondreis of a la carte reisvoorstel