Faeröer Eilanden ontdekking per openbaar vervoer

Dit is de ideale reis voor diegenen onder u die van uitdagingen en opwinding houden. Ervaar tijdens deze reis enkele van de buitenste eilanden van de Faeröer. Met deze reis heeft u een unieke kans om de kleine dorpjes te ontdekken waar u nog steeds de traditionele Faeröerse levensstijl ervaart. Bezoek zeker het Vikingeiland Skúvoy, het meest zuidelijke eiland Suðuroy en Nólsoy, slechts enkele van de vele hoogtepunten van deze reis.
De rondreis ” Faeröer Eilanden ontdekken per openbaar vervoer” is elke dag van de week beschikbaar
REISDUUR: 8 dagen | 7 nachten
REISPERIODE: Juni, juli en augustus 2024
REISTYPE: Individuele reis per openbaar vervoer
REISROUTE:

FAERÖER EILANDEN ONTDEKKEN PER OPENBAAR VERVOER
DAG 1:

Aankomst met de door u gekozen vlucht.

Vanaf de luchthaven reist u met de shuttle naar uw accommodatie in Tórshavn. Na het inchecken maakt kunt u een wandeling door Tórshavn maken. Wanneer u de oude stad binnenkomt, loopt u rond tussen kleine zwart geteerde huizen met witte ramen en groene grasdaken – de oude huizen zijn bewoond, dus vergeet niet om de privacy van de bewoners te respecteren. Om de dag af te sluiten, raden we aan dat u een bar / café opzoekt, waar de lokale bevolking komt.

Overnachting in Tórshavn.

DAG 2:

Ontdekking van het Vikingeiland Skúvoy dat bol staat van de geschiedenis. Geniet van de rust en de natuur.

Vanaf Tórshavn reist u met lokale bussen en veerboten via het eiland Sandoy naar het eiland Skúvoy. Dit is het eiland waar het opperhoofd Sigmundur Brestisson, een van de belangrijkste figuren in de Faeröerse saga, werd geboren. Hier bouwde hij de eerste christelijke kerk van de Faeröer eilanden, ligt hij tevens begraven. Na aankomst kunt u een plaatselijke koffie en gebak degusteren, waarna een  dorpswandeling volgt, dit met uw gastheer, met tevens gelegenheid om de kerk en het speciale vikinggraf te bezichtigen.

Accommodatie en catering in een lokaal huis op Skúvoy.

DAG 3:

De gastheer stelt wandelingen voor die u alleen kunt maken. Bijvoorbeeld naar de prachtige vallei, Fagradal, waar u over een goed aangeduid pad wandelt. Tijdens uw bezoek ziet u vogels, waaronder papegaaiduikers en heeft u een prachtig uitzicht op het nabijgelegen eiland Sandoy.

In Fagradal komt u langs enkele stenen die eruit zien als een huisruïne. Volgens de legende woonde hier een jong meisje genaamd Rannvá, uw gastheer zal u zeker het verhaal / legende vertellen. Tijdens de wandeling geniet u van een lunchpakket dat u meenam bij het begin van de wandeling. Na een dag vol van frisse, gezonde zeelucht, ervaringen en geweldige vergezichten, geniet u nog van een aangenaam avondmaal.

Accommodatie en catering in een lokaal huis op Skúvoy.

DAG 4:

Saga eiland Sandoy, kleine dorpjes en Storytelling.

U keert vandaag terug naar het saga-eiland Sandoy, waar u, uw lokale chauffeur / gids ontmoet. De bezienswaardigheden op het eiland, waarvan wordt aangenomen dat het al sinds de Vikingtijd wordt bewoond, komen aan bod. U brengt een bezoek aan de dorpjes Sandur, Dalur, Húsavík en hoort er de spannende sagen en verhalen. De trip eindigt bij de veerboot die u terug naar Tórshavn brengt. Vanuit Tórshavn kunt u met de veerboot Smyril naar Suðuroy varen.

Overnachting in Suðuroy.

DAG 5:

Sightseeing met lokale chauffeur / gids en ontdekking van de cultuur en geschiedenis aan de hand van vertelde verhalen.

Sightseeing op Suðuroy met uw chauffeur / gids, die rondleidt op dit wonderbaarlijk mooie eiland, dat zo rijk is aan verhalen en onvergetelijke vergezichten. De sightseeingtour wordt uitgevoerd rekening houdende met de wind en de weersomstandigheden, die redelijk wispelturig kunnen zijn. Onderweg wordt geluncht.

Later op de dag kunnen we u een wandeling naar het dorp Froðba voorstellen om de prachtige basaltzuilen van dichtbij te zien. Ook bij Kúlugjógv zijn er verschillende spectaculaire basaltrotsformaties te zien.

Overnachting in Suðuroy.

DAG 6:

Het eiland Nólsoy – Mogelijkheid om een excursie naar de Stormvogel kolonie te boeken.

Vandaag keert u terug met de veerboot naar Tórshavn en van daaruit gaat u met de veerboot naar het eiland Nólsoy. Nólsoy, dat tegenover Tórshavn ligt, is een klein charmant dorpje met weinig auto’s. Verken het dorp en geniet van de ontspannen sfeer.

Optie (mits toeslag): Avond / nacht excursie om de mysterieuze Stormzwaluw te zien.

Overnachting in Nólsoy.

DAG 7:

Dorpswandeling op Nólsoy en de storytelling over de lokale held.

Wandel met uw lokale gids door het dorp en ontdek het verhaal dat u alleen op Nólsoy kunt ontdekken. U vindt hier de boot van Ro-Ove  (Ove Joensen), genaamd Diana Victoria. In 1986 roeide Ove helemaal alleen en op eigen kracht naar Kopenhagen om er De Kleine Zeemeermin te zien / kussen. Op deze locatie leert u alles over deze, voor de eilandbewoners, zeer gekende (voor hen beroemde) zeeman en avonturier.

Op eigen gelegenheid kunt u naar de top van het eiland wandelen,  waar u het mooiste panoramische uitzicht op Tórshavn en de nabijgelegen eilanden heeft.

Overnachting in Nólsoy.

DAG 8:

Einde van uw reis.

Met de veerboot reist u terug naar Tórshavn en reist u naar de luchthaven. Hier vertrekt u met de door u gekozen vlucht.

Tip:  Verleng (mits toeslag) uw verblijf om ook de noordelijke eilanden en/of het vogeleiland Mykines te ontdekken.

De prijs is inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt in B&B en hotel.
 • DAG 1: Shuttle van het vliegveld naar de accommodatie.
 • DAG 2: Koffie, cake dorpswandeling walk en avondmaal
 • DAG 3: Lunchpakket en avondmaal
 • DAG 4: Chauffeur/gids
 • DAG 5: Chauffeur/gids en lunch
 • DAG 7: Gids en toegang locatie Diana Victoria
 • DAG 8: Shuttle naar de luchthaven.

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vervoer tussen de eilanden (veerboten en bussen)
 • Annulering- en reisbijstandsverzekering
 • Vluchten met SAS of Atlantic Airways. Rechtstreekse vluchten zijn er niet vanuit België, u reist via Kopenhagen of Parijs. Als alternatief zijn er soms vluchten via Amsterdam met KLM of Air France via Parijs. Naargelang uw reisdag dient u 1 of tweemaal over te stappen en/of een overnachting onderweg in te plannen.
 • Alle items die niet specifiek vermeld staan als inbegrepen.

Enkele van de eventuele opties die u bij uw boeking (mits toeslag) kunt bijvoegen:

 • Dag 6 : Avond/nacht reis naar de kolonie van de stormvogels / stormzwaluw.
 • Indien u zou opteren om op dag 8 de reis te verlengen, dan is dit mogelijks mits een meerprijs voor de extra nachten en eventuele extra diensten.

Belangrijke informatie:

 • Het weer en in bijzonder de wispelturigheid ervan is iets waar u rekening mee dient te houden en niemand een invloed op heeft. Dit kan er echter toe leiden dat accommodaties en andere onderdelen van het programma afwijken van wat er oorspronkelijk werd voorzien. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip, echter de weerselementen kunnen een bepalende factor zijn tijdens uw reis. De veiligheid van onze reizigers staat voorop, wat kan leiden tot ‘last minute’ of plotse wijzigingen.
 • U koopt uw bus- en veerboottickets op de bus / veerboot. Neem contant geld mee, want creditcards worden niet geaccepteerd op alle veerboten / bussen.
 • B&B accommodatie is met gedeelde faciliteiten.
 • Een gezegde luidt : er bestaat geen slecht weer, enkel slechte / ongepaste kledij. Het is daarom van groot belangrijk om goede wandelschoenen mee te nemen en u te kleden naar de weersverwachtingen (u ervaart spreekwoordelijk soms 4 seizoen op 1 dag). De kledij dient dus bestendig te zijn tegen grote regenbuien / regen evenals droge weersomstandigheden, temeer daar het weer, zoals eerder meegegeven, veranderlijk is.
 • Op de landkaart, bezoekt u tijdens deze reis de eilanden waar een rode ring rond de eilandnaam staat. De witte ring betekent dat u extra nachten/excursies naar die eilanden kunt reserveren mits toeslag.

Vanaf prijs bij een rondreis in hotels / homestays:

–          Op basis van een gedeelde tweepersoonskamer :  1.870 euro per persoon

–          Op basis van een éénpersoonskamer :  2960 euro per persoon

Maak van uw droom een realiteit

Contacteer ons voor het reserveren van uw rondreis of a la carte reisvoorstel