Minitrip Faeröer Eilanden voor foodlovers

Op de Faeröer delen de inwoners graag een maaltijd, hetzij in een lokaal huis of in een restaurant. Proef enkele van ’s werelds puurste en beste ingrediënten. We nodigen u uit voor een reis met de nadruk op de lokale eetcultuur, tradities en een prachtig landschap. De Faeröer eilanden bieden een unieke natuur, een boeiende geschiedenis en een rijke cultuur.

De Foodlovers Minitrip is elke dag van de week beschikbaar tussen 3 januari en 11 december 2024
REISDUUR: 4 dagen | 3 nachten
REISTYPE: Verblijfsreis
REISROUTE:

ONTDEK DE FOODLOVERS MINITRIP
DAG 1:

Aankomst op de Faeröer eilanden op Vágar Airport met de door u gekozen vlucht.

Transfer naar uw hotel. Na het inchecken bij de accommodatie raden we aan om een wandeling in de stad te maken om onder andere een van de gezellige cafés te bezoeken om een biertje te proeven van een van de lokale brouwerijen OY ella Føroya Bjór.  Føroya Bjór heeft vele prijzen en onderscheidingen ontvangen voor hun bier.

Tip : indien u vroeg genoeg aankomt op de Faeröer, is het mogelijk is er de mogelijkheid om het diner te genieten in het nieuwe restaurant in Tórshavn – ROKS (reserveer best wel tijdig uw tafel)

DAG 2:

Ontdek overdag de kleine hoofdstad Tórshavn en de lokale keuken met een moderne toets en ’s avonds raden we een diner in een meer rustiek en traditioneel kader aan.

Samen met een gids verkent u de oude binnenstad van Tórshavn. Op het uiterste puntje van een landtong, bevindt zich het hoofdgebouw van de lokale regering, waar ook de ambtswoning van de Faeröerse premier is gevestigd. Hier ligt ook de charmante wijk Reyn, waar u tussen de kleine huisjes met grasdaken loopt. De historische huizen zijn bewoond, dus vragen we met aandrang dat u de privacy van de bewoners respecteert.

Mis ook de gezellige jachthaven Vágsbotn en Kaffihúsið niet, waar u kunt genieten van een goede kop koffie en het uitzicht op de boten in alle kleuren van de regenboog.

Voor de lunch is een tafeltje gereserveerd bij het hippe sushirestaurant ETIKA, waar onder andere de gerenommeerde restauranthouder en innovator Jens Rahbek de plak zwaait. Delicate Faeröerse ingrediënten in klassieke Japanse vormen worden hier geserveerd.

’s Avonds is er een tafel gereserveerd bij Restaurant Áarstova, een juweeltje in de oude stad, in een oud monumentaal pand in het midden van Tórshavn. Het is een charmante plek met zichtbare balken, kleine deuropeningen en eigenzinnige hoeken, het is gewoon sfeer en heerlijk eten.

DAG 3:

Vandaag is een combinatie van hoogtepunten van de Faeröer eilanden gecombineerd met een heerlijke lunch met een lokale familie en ’s avonds geniet u van de verse vis uit de zee rond de Faeröer eilanden.

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij de accommodatie door een privéchauffeur / gids. De trip gaat noordwaarts, maar wordt voor een groot stuk ook bepaald door weer en wind.

Bereidt u voor op een spannende dag met geweldige uitzichtpunten, tijd voor unieke fotostops en een gids die u vermaakt met goede verhalen.

De lunch wordt onderweg genoten.

Voor deze laatste avond is een tafeltje gereserveerd bij Barbara Fish House, dat ook gevestigd is in een monumentaal historisch pand in de oude binnenstad. De sfeer is gezellig, er zijn lage plafonds en het servies bestaat uit niet bij elkaar passende borden en bestek. Hier worden verse zeevruchten geserveerd. Een zeer aanbevolen eetervaring in Tórshavn.

DAG 4:

Nagenieten en mogelijkheid tot enkele inkopen vertrek vanaf de Faeröer eilanden.

Vandaag checkt u uit bij uw hotel. Als u tijd heeft, kan er een bezoek gebracht worden aan de voedingswinkel, Miklagarður, gelegen in het winkelcentrum van Tórshavn, SMS. Hier kunt u een selectie van Faeröerse voedingsmiddelen zien en kopen, waaronder vacuüm verpakte Faeröerse zalm, zoute vis, enz. (check wel goed wat u wel en niet in de Europese Unie mag binnenbrengen !)

Faeröers bier is te koop bij Tax Free op de luchthaven.

Vertrek met de door u gekozen vlucht.

De prijs is inclusief:

 • Transfer van de luchthaven naar het hotel en terug.
 • 3 overnachtingen in Havgrím Seaside Boutique Hotel in Tórshavn met ontbijt.
 • Dag 2: Stadswandeling, lunch bij Etika en diner bij Restaurant Áarstova.
 • Dag 3: Sightseeing met chauffeur / gids, lunch en diner in Barbara Fish House.

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Dranken tijdens de vermelde maaltijden
 • Annulering en reisbijstandsverzekering
 • Vluchten met SAS of Atlantic Airways. Rechtstreekse vluchten zijn er niet vanuit België, u reist via Kopenhagen of Parijs. Als alternatief zijn er soms vluchten via Amsterdam met KLM of Air France via Parijs. Naargelang uw reisdag dient u 1 of tweemaal over te stappen en/of een overnachting onderweg in te plannen.
 • Alle items die niet specifiek vermeld staan als inbegrepen

Enkele van de eventuele opties die u bij uw boeking (mits toeslag) kunt bijvoegen:

 • Dag 1: Diner in het nieuwe restaurant in Tórshavn – ROKS

Belangrijke informatie:

 • Overnachtingen kunnen afwijken van de in het programma vermelde accommodaties.
 • Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen met betrekking tot het hotel, restaurants, enz., waar wij geen invloed op hebben.
 • De winkels in de stad zijn zaterdag geopend vanaf 10:00 uur, maar hebben verschillende sluitingstijden 14:00/15:00/16:00 (de sms van het centrum is elke zaterdag geopend tot 18:00 uur).Zondag is sluitingsdag. Dit is van belang als uw laatste dag op een zondag valt, zijn inkopen niet mogelijk.

Vanafprijs voor deze reis met verblijf in hotel:

 • Op basis van een gedeelde tweepersoonskamer : 2.010 euro per persoon, periode 01/04 tot 30/09
 • Op basis van een gedeelde tweepersoonskamer : 1.795 euro per persoon, periode 03/01 tot 31/03 en 01/10 tot 11/12
 • Op basis van een éénpersoonskamer : prijs steeds op aanvraag ongeacht de periode

Maak van uw droom een realiteit

Contacteer ons voor het reserveren van uw rondreis of a la carte reisvoorstel