Wandelen op de Faeröer Eilanden met gids

De Faeröerse natuur is een paradijs voor natuurliefhebbers en geschikt  voor liefhebbers van bergwandelingen. Ervaar de frisse lucht, grazende schapen, wind in je haren, groene bergen, kleurrijke nederzettingen en zie de nabijgelegen eilanden majestueus aan de horizon oprijzen. Deze reis omhelst wandelingen met een gids langs oude nederzettingspaden, de hoogste berg van de Faeröer eilanden en de mogelijkheid om delen van de reis alleen met de auto te ontdekken.

De rondreis “Wandelen op de Faeröer Eilanden met gids” is beschikbaar van vrijdag tot vrijdag (een andere reisdag enkel op aanvraag mogelijk)
REISDUUR: 8 dagen | 7 nachten
REISPERIODE: mei, juni, juli en augustus 2024
REISTYPE:
Fly & drive | Actieve reis
REISROUTE:

ONTDEK WANDELEN OP DE FAERÖER EILANDEN MET GIDS
DAG 1: VRIJDAG:

Aankomst op de Faeröer eilanden via Vágar Airport.

De huurauto wordt opgehaald op de luchthaven. Maak gerust een uitstapje naar het dorp Gásadalur, dat het laatste van de Faeröerse nederzettingen was dat over de weg verbonden werd met de andere dorpen.

Geniet van de stilte en het prachtige uitzicht op Tindhólm. Uw eerste accommodatie bevindt zich op de Noordelijke Eilanden.

DAG 2: ZATERDAG:

Wandeling op het eiland Svínoy.

Met de veerboot van Viðoy naar Svínoy. Vandaag maakt u ene prachtige wandeling met gids vanuit het dorp Svínoy. De tour begint in de nederzetting en gaat verder naar de landtong Dragin, waar de Engelsen een buitenpost hadden tijdens de 2e Wereldoorlog.

Er is ook een landingsplaats / broedplaats voor vogels op de Dragin, die onderweg voor u wordt aangewezen. Mogelijkheid om de Europese goudhavik, Arctische koekoek, Noordse stern, eidereend, weidepiepers, grauwe gans en verschillende meeuwensoorten te zien of te horen. Uw accommodatie voor de tweede nacht bevindt zich opnieuw op de Noordelijke Eilanden.

Wandeling: te omschrijven als gemakkelijk tot gemiddeld over 2-5 km in ruw terrein. Ongeveer 4 uur.

DAG 3: ZONDAG:

Het zuidelijkste eiland Suðuroy – Basaltzuilen en prachtige uitkijkpunten

Vandaag rijdt u naar Tórshavn om ’s ochtends de veerboot, Smyril, naar Suðuroy te nemen. Na de overtocht  stellen we een wandeling op eigen gelegenheid naar het dorp Froðba voor. Hier zie je basaltzuilen langs de weg. Wanneer je het bord ziet, Kúlugjógv, ga dan naar beneden richting de zee om verschillende spectaculaire basaltrotsformaties te zien.

Boven Froðba bevindt zich Frobiarnípa. Door de onverharde weg te volgen kom je op de top van de klif. Hier staan enkele oude gebouwen uit de oorlog en heeft u een geweldig uitzicht. Als er tijd over is, rijd dan zeker ook even naar het dorp Vágur om een ander fantastisch uitzichtpunt bij Eggjarnar te vinden. Vanuit het dorp kan je of rijden of wandelen naar het uitzichtpunt. Uw volgende overnachting vindt plaats op het eiland Suðuroy.

DAG 4: MAANDAG:

Wandeling naar het prachtige Hvannhagi op Suðuroy

Met zijn ligging is Hvannhagieen één van de mooiste en meest onderscheidende natuurgebieden op Suðuroy. De wandeling naar Hvannhagi begint samen met een gids langsheen een oud wandepad door de bergen in Tvøroyri. U wandelt langs de berghelling over het oude pad, en wanneer u de oostkant van Suðuroy bereikt, is er een prachtig uitzicht op de twee kleine eilanden, Lítla en Stóra Dímun. Om bij het meer in Hvannhagi te komen, dient u over een steil en smal pad te wandelen. Keer terug met de veerboot naar Tórshavn. Overnachting in Tórshavn.

Wandeling: te omschrijven als middelzwaar tot zwaar voor 6 km op ruw terrein. Ongeveer 4 uur.

DAG 5: DINSDAG:

Wandeling naar het geografisch centrum van de Faeröer eilanden.

De wandeling begint in Kaldbaksfjørður, waar de grote rivier Tíggjará uitmondt in zee. Hier ontmoet u de gids en parkeert u de auto. Samen met de gids wandelt u langs de rivier en 346 m de berg op tot u het geografisch centrum van de Faeröer eilanden bereikt. Hier kunt u genieten van het prachtige uitzicht voordat de wandeling verder gaat naar de twee meren Stóravatn en Brúnavatn. Daarna gaat u naar beneden naar de oude Viking nederzetting Kaldbak. Overnachting in Tórshavn.

Wandeling: te omschrijven als middelzwaar tot zwaar voor 2-5 km in ruw terrein. Ongeveer 4-5 uur.

DAG 6: WOENSDAG:

Mykines

Vandaag staat er een dagtocht naar het vogeleiland Mykines samen met andere reizigers op het programma. De uitstap begint met een afhaling in Tórshavn met de bus en gids. Vanuit Sørvágur beleeft u een prachtige boottocht langs majestueuze bergwanden. Zie onder andere de papegaaiduiker en de indrukwekkende Jan Van Gent vogel, die alleen op dit eilandje broeden. Op het eiland Mykines volgt u de gids naar de uitkijkposten, echter heeft u ook vrije tijd voor uzelf. Na de uitstapt reist u terug naar Tórshavn. Overnachting in Tórshavn.

Wandeling: te omschrijven als gemiddeld tot zwaar op ruw terrein. Tijd op het eiland ongeveer 5 uur.

DAG 7: DONDERDAG:

Vrije dag, waarop we u volgende suggesties aanbevelen

(bij te reserveren mits toeslag) :

1)      Wandel over het oude wandelpad heen en weer naar Kirkjubøur. Geniet van een prachtig uitzicht op de eilanden Sandoy, Hestur, Koltur en Vágar. In Kirkjubøur kunt u een bezoek brengen aan Roykstovan, dat ongeveer 900 jaar oud is. Bekijk de ruïnes van de St. Magnus-kathedraal en de kerk van Ólav uit het jaar 1111. (deze wandeling kunt u op eigen kracht maken, wanneer u deze op eigen kracht maakt dient u hiervoor geen toeslag te betalen).

Wandeling: te omschrijven als gemiddeld ongeveer 7-14 km in ruw terrein. Ongeveer 2/3 – 4/5 uur.

2)      De Vestmanna kliffen. Boottocht naar de Vestmanna kliffen met lunch en toegang tot het Saga Museum.

3)      Hook &Cook – eet je eigen vers gevangen vis in het havenrestaurant.

4)      Ontdek het eiland Kalsoy met het openbaar vervoer vanuit Klaksvik: Bekijk het prachtige beeldhouwwerk, de zeehondenvrouw, in het dorp Mikladalur. Bezoek het dorp Trøllanes, een “locatie” in de James Bond-film – No Time To Die

Overnachting in Tórshavn.

DAG 8: VRIJDAG:

Einde van uw mooie reis op de Faeröer eilanden.

Lever uw huurauto in op de luchthaven. Vlucht huiswaarts met de door u gekozen luchtvaartmaatschappij.

De prijs is inclusief:

 • Huurauto, economy auto met ophalen en bezorgen op de luchthaven, CDW en onbeperkt aantal km.
 • 7 overnachtingen met ontbijt.
 • Zaterdag: Svínoy, gids.
 • Maandag: Suðuroy, Hvannhagi met gids.
 • Dinsdag: Het geografisch centrum van de Faeröer eilanden met een gids.
 • Woensdag: Mykines, bus, gids, veerboot en lunch.

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vervoer tussen de eilanden (veerboten en onderwatertunnels) behalve de veerboot naar Mykines
 • Annulering- en reisbijstandsverzekering
 • Vluchten met SAS of Atlantic Airways. Rechtstreekse vluchten zijn er niet vanuit België, u reist via Kopenhagen of Parijs. Als alternatief zijn er soms vluchten via Amsterdam met KLM of Air France via Parijs. Naargelang uw reisdag dient u 1 of tweemaal over te stappen en/of een overnachting onderweg in te plannen.
 • Alle items die niet specifiek vermeld staan als inbegrepen

Enkele van de eventuele opties die u bij uw boeking (mits toeslag) kunt bijvoegen:

 • Donderdag: Boottocht naar de Vestmanna kliffen – Lunch – Sagamuseum: 120 euro per volwassene, 72 euro per kind (6 tem 12 jaar)
 • Donderdag: Hook &Cook – eet je eigen vers gevangen vis in het havenrestaurant. 152 euro per volwassene (niet geschikt voor kinderen)
 • Upgrade naar een grotere huurauto.
 • In geval van schade heeft de huurauto een eigen risico van DKK 7.000 per schade. Om dit terug te brengen tot DKK 1.000,- is het mogelijk om een aanvullende verzekering, SCDW, af te sluiten.

Belangrijke informatie:

 • Het programma/de wandelingen zijn onderhevig aan wijzigingen als gevolg van slecht weer/overmacht, waarvoor Faeröer eilanden specialist, noch onze agent ter plaatse verantwoordelijk  voor kunnen gesteld worden.
  In dergelijke gevallen bieden we, in de mate van het mogelijke mogelijk, een alternatieve wandeltocht aan.
  De wandelingen variëren van gemakkelijk over matig tot zwaar en dit in ruw / bergachtig terrein.
  Indien u er alleen op uittrekt, dient u het plaatselijke VVV-kantoor te bezoeken voor meer informatie voordat u aan de wandeling begint.
  Neem warme en praktische kleding mee, evenals lunchpakketten en water.
 • B&B’s accommodatie is met gedeelde faciliteiten.

Vanaf prijs bij een rondreis in hotels :

 • Op basis van een gedeelde tweepersoonskamer : 2.075 euro per persoon
 • Op basis van een éénpersoonskamer : 3.610 euro per persoon

Vanaf prijs bij een rondreis in B&B :

 • Op basis van een gedeelde tweepersoonskamer : 1.930 euro per persoon
 • Op basis van een éénpersoonskamer : 3245 euro per persoon

Maak van uw droom een realiteit

Contacteer ons voor het reserveren van uw rondreis of a la carte reisvoorstel