Wintertrip per huurwagen

De Faeröer eilanden bieden een unieke natuur, spannende geschiedenis en een rijke cultuur. Ontdek als avonturier en ontdekkingsreiziger deze eilanden in de winterperiode wanneer het weerbeeld constant veranderd. Mooie zonnige dagen, stormachtig weer, schuimende zee, watervallen en beekjes en besneeuwde bergtoppen, het hoort er allemaal bij. De winterperiode is bovendien een periode waar (deels ten onrechte) vele reizigers de eilanden links laten liggen Echter voor de durvers onder u, hebben de eilanden ook in de winter iets magisch.
De Wintertrip per huurwagen is elke dag van de week beschikbaar
REISDUUR: 8 dagen | 7 nachten
REISPERIODE: Winter 2023-2024 tussen 1 september en 11 december en van 01 januari tot 30 april (uitgezonderd feestdagen zoals bijvoorbeeld de Kerstperiode
REISTYPE: Fly & drive
REISROUTE:

Ontdek de pracht van de Faeröer eilanden tijdens deze wintertrip per huurwagen
DAG 1:

Aankomst op de Faeröer. Het dorp Gásadalur en indrukwekkende uitkijkpunten.
Aankomst met uw vlucht.
Ophalen van uw huurauto op de luchthaven.

Ervaar het eiland Vágar op eigen gelegenheid.
Wij raden een bezoek aan het kleine dorpje Gásadalur aan met zijn indrukwekkende uitkijkpunten.
Vanaf hier kunt u wandelen over gemarkeerde natuurpaden en genieten van het indrukwekkende uitzicht over Tindhólmur.
Mis de prachtige waterval niet die in de oceaan loopt.
In de wintertijd is het hier stukken rustiger, dan tijdens het korte zomerseizoen.
U reist daarna verder naar de hoofdstad Tórshavn voor uw eerste overnachting.

DAG 2:

Wandeling naar Trælanípan, Bøsdalafoss en bezichtiging van de rotsformaties de Reus en de Heks.

U reist opnieuw naar het eiland Vágar waar we u een wandeling naar Trælanípan en de waterval Bøsdalafas aanbevelen.
Wandel op het gemarkeerde pad langs het meer dat gemakkelijk te bewandelen is en mooi vergezichten biedt.
Aan het einde van het meer ligt de indrukwekkende waterval Bøsdalafossur, die direct uitmondt in de Atlantische Oceaan. Wondermooi.

De wandeling naar Trælanípa/Bøsdalafoss is op eigen gelegenheid.
Wandelgeld is te betalen aan de poort.

Ga verder naar het dorp Tjørnuvík, dat wordt omgeven door steile bergen. Hier ziet u de indrukwekkende rotsformaties de Reus en de Heks.

Steek de brug over die de eilanden Eysturoy en Streymoy met elkaar verbindt en ga verder naar het dorp Eiði.
Hier wacht u een prachtige omgeving door de natuur geschapen en uitzicht op de hoogste berg van de Faeröer, Slættaratindur, 882 meter.

Breng de nacht door in Eysturoy.

DAG 3:

Bezoek het dorp Gjógv en geniet van het uitzicht vanaf de zitbank van kroonprinses Mary.

Geniet van de dag in het schilderachtige dorp Gjógv, dat bekend staat om zijn unieke natuurlijke haven en een prachtig uitzicht op het eiland Kalsoy. De natuurlijke haven is een attractie waar iedereen de tijd voor zou dienen te nemen.

Als u langs de rand van de kloof loopt, ziet u misschien papegaaiduikers uit hun nesten komen, op weg naar de oceaan om voedsel voor hun jongen te halen. Aan het einde van de kloof, tegenover de open oceaan, kunt u genieten van het uitzicht vanaf de zitbank van kroonprinses Mary.

Als u de heuvel oploopt, wordt u beloond met een prachtig uitzicht op de vogelkliffen en het dorp. Breng de nacht door in Eysturoy.

DAG 4:

Ontdek de noordelijke eilanden en het noordelijkste dorp Viðareiði.

Vanuit Leirvík rijdt u door de onderzeese tunnel naar de stad Klaksvík. De tunnel is versierd met lichtjes van de beroemde Faeröerse kunstenaar Tróndur Patursson.

Vanuit Klaksvík kunt u de andere noordelijke eilanden verkennen, die elk imposante landschappen bieden. Op het eiland Viðoy ligt het meest noordelijke dorp van de Faeröer, Viðareiði, dat zeker een bezoek waard is.

Meer informatie over de wandeling is te verkrijgen bij het VVV-kantoor in Klaksvík. Gesloten op zaterdag en zondag.
Geniet van een biertje van de lokale brouwerij, Føroya Bjór, die prijzen en onderscheidingen heeft ontvangen voor hun bier.

Breng de nacht door op de Noordelijke eilanden.

DAG 5:

Met de veerboot van Klaksvik naar het eiland Kalsoy, in de volksmond de blokfluit genoemd.
De vreemde naam is ontstaan vanwege de 12 km lange weg die door vier tunnels loopt en de vier nederzettingen van het eiland met elkaar verbindt.
De veerboot kunt u op voorhand zelf regelen en de uurregeling nakijken via : https://www.ssl.fo/en/timetable/ferry/56-klaksvik-sydradalur
Reserveren op voorhand is geen verplichting, doch indien u niet op voorhand reserveert kan er mogelijks niet gegarandeerd worden dat u op de door u gekozen ferry nog kunt meereizen.

Maak een stop in het dorp Mikladalur. Beneden aan zee staat het standbeeld van de Seal Woman, of de Zeehondenvrouw in het Nederlands. Het prachtige beeld uit de legende van de zeehondenvrouw en is zeker een bezoek waard. Bezoek ook het dorp Trøllanes in het hoge noorden. Vanuit het dorp Trøllanes kunt u wandelen naar de vuurtoren Kallin, die een fantastische ligging heeft. Vergeet niet om een lunchpakket en drankjes mee te nemen. De wandeling naar de vuurtoren Kallin dient te worden gedaan met een lokale gids en kunt u vooraf te reserveren, indien gewenst. Weet echter dat de excursie in de winter niet steeds gegarandeerd kan worden, gezien de winterse omstandigheden zoals regen, sneeuw, etc.

Indien u nog tijd rest, bezoek dan ook Biskuptorg, het nieuwe centrum van Klaksvík. Op de hogere verdiepingen zijn er appartementen en onderaan het gebouw treft u winkels en een café. Het café is op zondag geopend.

Overnachting op de Noordelijke Eilanden.

DAG 6:

Ontdek het fjord, Skálafjørðin en de nabijgelegen dorpen.

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan enkele nabijgelegen dorpen. U kunt Oyndarfjørður en Rinkusteinar zien, dit zijn twee enorme rotsen die volgens de legende twee betoverde piratenschepen zijn die rustig heen en weer schommelen. Ga verder naar het dorp Runavík en bezoek het plaatselijke VVV-kantoor voor informatie en bezoekuren van de charmante pastorie in het dorp Nes. Door vanuit Nes richting Æðuvík te rijden komt u bij de windmolens waar een mooie wandeling tot de mogelijkheden behoort, het is immers een wandeling die vele inwoners van de eilanden ook maken.

In het dorp Toftir is de garenwinkel Navia, die een grote selectie Faeröerse truien, garen, etc. heeft. Meer informatie over de openingstijden is te verkrijgen bij het VVV-kantoor in Runavík. Gesloten op zaterdag en zondag, tevens is Navia op zondag gesloten. Wanneer het tijd is om richting Tórshavn te rijden, raden we aan om door de onderwatertunnel (Eysturoyartunnilin) te rijden om de prachtig verlichte rotonde onder de Atlantische Oceaan te ervaren.

Breng de nacht door in Tórshavn.

DAG 7:

Tórshavn en cultureel centrum Kirkjubøur.

Geniet op eigen gelegenheid van de dag in Tórshavn (een stadswandeling met lokale gids behoort tot de mogelijkheden mits toeslag), maar vergeet zeker niet het dorp Kirkjubøur te bezoeken, dat het historische en culturele centrum van de Faeröer eilanden is. De schilderachtige oude boerderij is de thuisbasis van een familie die al 17 generaties lang de boerderij en de kerkelijke site runt. Bekijk de onvoltooide Magnuskathedraal en de kleine middeleeuwse kerk van St.Olav.

Breng de nacht door in Tórshavn.

DAG 8:

Vertrek uit de Faeröer eilanden.

U levert uw huurwagen in op de luchthaven en verlaat per vlucht de eilanden.

De prijs is inclusief:

 • Autoverhuur: categorie C met luchthaven pick up / drop off, onbeperkt aantal kilometers en CDW.
 • 7 nachten met ontbijt: 1 nacht in Tórshavn de dag van aankomst, 2 nachten in Eysturoy, 2 nachten op de Noordelijke Eilanden en 2 nachten in Tórshavn op het einde van de reis.

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vervoer tussen de eilanden (veerboten en onderzeese tunnels)
 • Annulering en reisbijstandsverzekering
 • Vluchten met SAS of Atlantic Airways. Rechtstreekse vluchten zijn er niet vanuit België, u reist via Kopenhagen of Parijs*.
  Naargelang uw reisroute dient u 1 of tweemaal over te stappen en/of een overnachting onderweg in te plannen.
  * vluchten via Parijs mogelijk tot in oktober, de andere maanden dient u via Kopenhagen te reizen.
 • Alle items die niet specifiek vermeld staan als inbegrepen

Enkele van de eventuele opties die u bij uw boeking (mits toeslag) kunt bijvoegen:

Dag 7: Begeleide fietstocht in Tórshavn (hele jaar) : 104 euro per volwassene en 47 euro per kind (7 tem 13 jaar) – indicatieve prijs

Dag 7: Stadswandeling in Tórshavn (hele jaar) : 92 euro per volwassene, geen kinderkorting – minimaal 2 deelnemers. – indicatieve prijs

Upgrade naar een (nog) grotere auto. Er is reeds standaard een iets groter automodel inbegrepen in deze reis, dit gezien de winterse omstandigheden, wat maakt dat een kleine economy auto minder geschikt is.

SCDW. Huurdersaansprakelijkheid minimaal DKK 7.000,- per schade – dit kan worden verminderd tot DKK 1.000,- bij het afsluiten van een aanvullende verzekering (SCDW).

Belangrijke informatie:

 • U overnacht in hotels
 • Overnachtingen kunnen afwijken van de in het programma vermelde accommodaties.

Vanaf prijs bij een rondreis in hotels: (winter2023-2024)

–          Op basis van een gedeelde tweepersoonskamer : 1.330 euro per persoon

–          Op basis van een éénpersoonskamer : op aanvraag

Maak van uw droom een realiteit

Contacteer ons voor het reserveren van uw rondreis of a la carte reisvoorstel