Onze klanten vertrekken beter geïnformeerd op reis

Wist u dat de Faeröer eilanden een autonoom onderdeel zijn van het koninkrijk Denemarken? De eilanden hebben als munteenheid de Deense kroon, maar geven ook hun lokale eigen bankbiljetten uit.

Weet dat de Faeröer eilanden niet behoren tot de Europese Unie. Dit is van groot belang wanneer u telefoneert of surft via uw smartphone. Bevraag u goed bij uw operator, de rekening zou anders bij thuiskomst behoorlijk gepeperd kunnen zijn.

Reis steeds met uw internationaal paspoort, dit levert de beste en vlotste garantie op dat u geen problemen ondervindt bij de grenscontroles. Check goed de geldigheid van uw internationaal paspoort.

De bevolking op de eilanden is hartelijk en zal u steeds bijstaan indien u hulp nodig heeft of vragen heeft. Weet wel dat u in heel afgelegen regio’s terecht kunt komen. Als u rondreist met een huurwagen, of er te voet op daguitstap op uittrekt, zorg dat u voldoende drinkbaar water mee heeft en ook best een goed picknick, dit omdat u buiten de hoofdstad, geen of weinig winkels ter beschikking heeft.

Uw lokaal logeeradres zal u steeds ook tips kunnen bezorgen voor een leuke dag uit, ook het nationaal toeristenkantoor in de hoofdstad Torshavn kan u voorzien van de nodige documentatie indien gewenst.